Efteråramøde

    Torsdag 10. oktober 2019 kl. 19.30 i TømmeruphallenLene Myrup (Hansen) datter af Ingrid og Emil Hansen, Spangsbro, beretter i ord og billeder om en barndom og ungdom i et sogn med to kirker og to skoler i årene 1952 til 1973. Lene har i 45 år været bosat i Norge og er tit på besøg i barndommens sogn.

Besøgene har resulteret i lysten til at finde mindekassen frem og dele indholdet med os andre.   

 

Foreningens efterårsmøde blev en interessant og fornøjelig aften i selskab med Lene Myrup, som fortalte om at være barn og teenager i et sogn, hvor alle kendte hinanden.  Et sted, hvor alle børn var velkomne i hinandens hjem og der altid var nogen at lege med.
Ekstra spændende for Lene var det, at komme med sin far rundt på mælketuren, som dengang foregik med heste og vogn.  
På mejeriet var der heller ikke forbudt for børn. Her fik man lov til at gå rundt og se, hvad mejeristerne lavede ud af mælken.  En lille smagsprøve på smørret vankede der af og til.  
Stads var det også, når bønderne kom kørende til mejeriet med de store, flotte arbejdsheste spændt for vognene, hvor kusken forstod at styre perfekt hen til rampen, hvor jungerne skulle læsses af.  
De to skoler i den lille by betød ikke, at man ikke kunne lege med hinanden på kryds og tværs og man var sammen til gymnastik om eftermiddagen. Hos Fru Svane mødtes man også til dans, og man kunne være heldig, at få en dreng at danse med, men der var rift om dem, så pyt med om man ikke gik i samme skole.  
Alle kendte hinanden og Lene vidste, hvor alle boede, hvad alle hed – også tilnavnene, havde hun styr på.  

   
Nu her 40 år efter, at hun har boet i sognet, var der ikke det mindste hul i hukommelsen, så de mange tilhørere fik en fin rundtur ad nostalgiens vej i hendes barndomsland.  


Lene fik også hilst på mange, som hun kendte, men ikke har set i flere år. Gensynet var hyggeligt og gav anledning til en lille snak om fælles minder.Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

18.11 | 11:33
Sognets gamle huse har modtaget 17
25.10 | 16:39
Efterårsmøde har modtaget 5
10.10 | 19:10
For 50 år siden har modtaget 10
01.07 | 19:32
Sommermøde har modtaget 5
Du kan lide denne side